© 2017 by Mariska Zwaans.        Proudly created with Wix.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Instagram Icon

Wie ben ik

Ik ben Mariska Zwaans, 40 jaar oud en moeder van 3 prachtige kinderen. 2 jongens van 17 en 15 en een meisje van 8 en daarnaast heb ik nog 2 prachtige bonuszoons van 10 jaar.  

Ik heb 10 jaar op de peuterspeelzaal gewerkt en daarvoor en daarna heb ik nog ongeveer 10 jaar gewerkt als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang en de dagopvang. Dus mijn wereld bestaat grotendeels uit het omgaan met kinderen en ouders. 

Daarnaast heb ik persoonlijke ervaring met het Autisme Spectrum Stoornis (ASS) aangezien mijn zoon hier een variant in heeft. Hierin ben ik dus een ervaringsdeskundige en heb veel trainingen en workshops gehad hierin.

 

Ik heb in 2014/2015 de opleiding tot kindertherapeut/kindercoach gedaan bij het Scheidegger instituut en heb hierbij mijn post-hbo diploma behaald. Ik kan dus nu zeggen dat ik een gediplomeerd en volwaardig kindercoach ben, die zich helemaal inleeft in het kind en het kind op de eerste plaats zet.

Ik wil graag het kind kunnen helpen het weer zelf te kunnen op het moment dat het even niet zelf lukt. Dit geldt natuurlijk ook voor ouders. 

Aangezien mijn persoonlijke ervaring met het autisme spectrum stoornis mijn interesse heeft gewekt om hierin verder te gaan, ben ik ook autismecoach. 

Hiermee kan en wil ik graag ouders ondersteunen maar ook hun omgeving waar een kind en/of volwassenen een vorm heeft in het autisme spectrum. 

Dit doe ik in individuele vorm maar ook in de vorm van Auti Talk. Dit is een bijeenkomst voor ouders, verzorgers en andere aanverwanten om een sociaal netwerk op te bouwen onder elkaar. Hier kunnen ideeën, tips en adviezen onder elkaar verstrekt worden op een informele wijze onder het genot van een kop koffie of thee.

 

 

                                                         Mariska Zwaans